Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Απαγορεύθηκαν τα selfie sticks στο Μιλάνο

 

Οι τοπικές αρχές στο Μιλάνο προχώρησαν σε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς κυρίως των τουριστών και μέσα σε αυτά είναι και τα selfie sticks. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την περαμένη Παρασκευή, αφορά στα selfie stick, τα γυάλινα μπουκάλια και τις καντίνες, και αποσκοπεί τόσο στη συμμόρφωση και την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών, όσο και στην καθαριότητα της πόλης, αναφέρει η εφημερίδα Local. Σύμφωνα με τον Ιndependent, οι πεζοί απαγορεύεται να «κατέχουν, να μεταφέρουν, τόσο selfie stick, όσο και γυάλινα μπουκάλια ή δοχεία και κουτιά» στην περιοχή μεταξύ Piazza Maggio, στη λεωφόρο Gorizia και Via Codara, την πλατεία Cantore και τη λεωφόρο Gabriele D'Annunzio. Τα πυροτεχνήματα έχουν επίσης απαγορευτεί όπως και οι καντίνες, καθώς ο νέος κανονισμός δεν επιτρέπει κανενός είδους «κινούμενο εμπόριο» σε δημόσιους χώρους. Υπενθυμίζεται ότι σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, κυρίως στην Αμερική, έχει καθιερωθεί καθολική απαγόρευση στα selfie sticks, καθώς πριν δύο χρόνια ένας άντρας που επέβαινε σε κάποιο από τα τρενάκια στο Disney California Adventure Park κινδύνεψε για μια σέλφι όταν το τρενάκι έφτασε στην κορυφή ενός λόφου. Ο κανονισμός θα ισχύσει στο Μιλάνο μέχρι τις 13 Αυγούστου, με τη δυνατότητα επέκτασης εάν είναι απαραίτητο. Ο σύμβουλος ασφαλείας του Μιλάνου, Καρμέλα Ρόζα, δήλωσε: «Θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί. Ο σκοπός αυτής της απαγόρευσης είναι να μην φέρουμε γυάλινα μπουκάλια ή κουτάκια στην περιοχή». Το Μιλάνο ακολουθεί την πορεία και άλλων ιταλικών πόλεων που έχουν διευθετήσει ζητήματα σχετικά με την συμπεριφορά των τουριστών. Για παράδειγμα η Ρώμη έχει απαγορεύσει την κατανάλωση ποτού τα βράδια κόντα στα συντριβάνια της πόλης. Πηγή: www.lifo.gr
Οι τοπικές αρχές στο Μιλάνο προχώρησαν σε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς κυρίως των τουριστών και μέσα σε αυτά είναι και τα selfie sticks.
Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την περαμένη Παρασκευή, αφορά στα selfie stick, τα γυάλινα μπουκάλια και τις καντίνες, και αποσκοπεί τόσο στη συμμόρφωση και την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών, όσο και στην καθαριότητα της πόλης, αναφέρει η εφημερίδα Local. Σύμφωνα με τον Ιndependent, οι πεζοί απαγορεύεται να «κατέχουν, να μεταφέρουν, τόσο selfie stick, όσο και γυάλινα μπουκάλια ή δοχεία και κουτιά» στην περιοχή μεταξύ Piazza Maggio, στη λεωφόρο Gorizia και Via Codara, την πλατεία Cantore και τη λεωφόρο Gabriele D'Annunzio. 
Τα πυροτεχνήματα έχουν επίσης απαγορευτεί όπως και οι καντίνες, καθώς ο νέος κανονισμός δεν επιτρέπει κανενός είδους «κινούμενο εμπόριο» σε δημόσιους χώρους. Υπενθυμίζεται ότι σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, κυρίως στην Αμερική, έχει καθιερωθεί καθολική απαγόρευση στα selfie sticks, καθώς πριν δύο χρόνια ένας άντρας που επέβαινε σε κάποιο από τα τρενάκια στο Disney California Adventure Park κινδύνεψε για μια σέλφι όταν το τρενάκι έφτασε στην κορυφή ενός λόφου. 
Ο κανονισμός θα ισχύσει στο Μιλάνο μέχρι τις 13 Αυγούστου, με τη δυνατότητα επέκτασης εάν είναι απαραίτητο. Ο σύμβουλος ασφαλείας του Μιλάνου, Καρμέλα Ρόζα, δήλωσε: «Θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί. Ο σκοπός αυτής της απαγόρευσης είναι να μην φέρουμε γυάλινα μπουκάλια ή κουτάκια στην περιοχή». Το Μιλάνο ακολουθεί την πορεία και άλλων ιταλικών πόλεων που έχουν διευθετήσει ζητήματα σχετικά με την συμπεριφορά των τουριστών. Για παράδειγμα η Ρώμη έχει απαγορεύσει την κατανάλωση ποτού τα βράδια κόντα στα συντριβάνια της πόλης. Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου