Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Τα 5 πράγματα που πρέπει πάντα να παίρνετε στo ταξίδι

 
 
Αν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε, καλό θα ήταν να είστε καλά προετοιμασμένοι και να μην ξεχάσετε πράγματα που σας είναι απολύτως απαραίτητα. Το να ξεχάσετε το πιστολάκι μαλλιών ή τον αφρό ξυρίσματος δεν είναι τόσο σοβαρό όσο το να ξεχάσετε τα παρακάτω 5 αντικείμενα.
Τα φάρμακά σας Αν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα καλό θα ήταν να σιγουρευτείτε πως αυτά θα βρίσκονται στην τσάντα επιβίβασης και όχι στις αποσκευές που θα παραδώσετε για έλεγχο στο αεροπλάνο. Οι αποσκευές πάντα κινδυνεύουν να χαθούν ή να καθυστερήσουν να έρθουν και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αποχωριστείτε τα φάρμακά σας πουθενά και για κανένα λόγο. Βάλτε και σε αυτό το ότι αν χαθούν, στο εξωτερικό είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να τα προμηθευτείτε (λόγω συνταγογράφησης) και βλέπετε ότι είναι πολύ σημαντικό να τα έχετε μαζί σας.

Σωστές απαντήσεις Όταν φτάνετε σε μία ξένη χώρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας σταματήσουν για έλεγχο και να σας κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τα σχέδιά σας και με τους λόγους για τους οποίους επισκέπτεστε τη συγκεκριμένη χώρα. Φροντίστε να απαντήσετε έχοντας μαζί σας και τα κατάλληλα έγγραφα, όπως εισιτήρια επιστροφής, αποδεικτικά διαμονής σε κάποιο ξενοδοχείο καθώς και τα σχέδιά σας για τις ημέρες των διακοπών. Όσο και να σας φαίνεται περίεργο, τα παραπάνω είναι πράγματα που ρωτάνε συχνά σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου - και πολλές φορές και στον δρόμο.

Χρήματα και κάρτες Μην βάζετε ποτέ το πορτοφόλι και τις κάρτες σας σε τσάντα που δεν έχετε πάντα μαζί σας, καθώς δε θα θέλετε σε καμία περίπτωση να ζήσετε την εμπειρία του να είστε σε μία ξένη χώρα χωρίς χρήματα και κάρτες. Φροντίστε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και ελέγξτε ξανά λίγη ώρα πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο ότι είστε επαρκώς προετοιμασμένοι οικονομικά γα το ταξίδι σας.

Ηλεκτρονικές συσκευές Τάμπλετ, κινητά, υπολογιστές και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή θέλετε να έχετε μαζί σας στο ταξίδι καλό είναι να βρίσκονται όλα στην τσάντα που έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο. Έτσι σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής θα θρηνείτε μόνο μερικά ρούχα, αξεσουάρ και γενικά αντικείμενα τα οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε χωρίς τεράστιο κόστος.

Πηγή: spirossoulis.com, thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου