Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Τips για την κουζίνα που θα σας λύσουν τα χέρια!

 

Μικρά μυστικά που αποτελούν ανεξάντλητη πηγή σοφίας, τα οποία οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν και σίγουρα θα απλοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας στην κουζίνα.
Συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να εξοικονομήσουμε χρόνο, ενώ το μαγείρεμα θα γίνει ευκολότερο και το φαγητό θα παραμείνει φρέσκο για περισσότερο χρόνο…

1. Κρατήστε μαλακό το κέικ

Καλύψτε τα εκτεθειμένα τμήματα με κομμάτια ψωμί και στηρίξτε τα με οδοντογλυφίδες. Το ψωμί θα μπαγιατέψει αλλά το κέικ θα παραμείνει μαλακό και φρέσκο.

 2. Ψήστε ψάρια στην σχάρα χωρίς να κολλήσουν

Τοποθετήστε το ψάρι πάνω σε φέτες λεμονιού και δεν θα κολλήσουν στο γκριλ. Επιπλέον θα αποκτήσουν καλύτερη γεύση στο ψήσιμο.

 3. Κρατήστε τα αυγά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Τρίψτε τα αυγά με λάδι πριν τα βάλετε στο ψυγείο και θα παραμείνουν φρέσκα για λίγες εβδομάδες παραπάνω.

4. Για να μη μαυρίσουν οι μπανάνες 

Καλύψτε τις ρίζες των μπανανών με πλαστική μεμβράνη και θα διατηρηθούν 3-4 μέρες περισσότερο.  

5. Διατηρήστε τα cookies τραγανά 

 Για να μη μαλακώσουν τα μπισκότα, βάλτε μια φέτα μήλου στο κουτί αποθήκευσης.
 
6. Καθαρίσετε τα κεράσια εύκολα

Πάρτε ένα μπουκάλι και ένα καλαμάκι. Τοποθετήστε το κεράσι στο λαιμό του μπουκαλιού και πατήστε το κουκούτσι με το καλαμάκι.
 
7. Επαναφέρετε το ζαχαρωμένο μέλι 

 Βάλτε το βάζο μέσα σε νερό που βράζει ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
 
8. Φρέσκα μυρωδικά

Μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός και άλλα βότανα θα διατηρηθούν περισσότερο αν τα σκεπάσουμε με μια πλαστική μεμβράνη και τα βάλουμε στο ψυγείο.
 
9. Καθαρίστε σκόρδα σε λίγα δευτερόλεπτα

Για να ξεφλουδίσετε το σκόρδο γρήγορα, τοποθετήστε το σε ένα βάζο, κλείστε με το καπάκι και ανακινήστε καλά. Πηγή: Perierga.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου