Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Αυτές είναι οι πόλεις που... "παλεύουν" για την Eurovision

 
 
Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς, αλλά τα... μαχαίρια για τη διεκδίκηση της Eurovision του 2015 έχουν ήδη βγει.

Οι δυο πόλεις που "σφάζονται" για τη διοργάνωση του διαγωνισμού, είναι, σύμφωνα με το star.gr, η Βιέννη και το Ίνσμπουρκ.

Από τις αρχικά επτά υποψηφιότητες οι διοργανωτές κατέληξαν σε δύο, με την απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει την 60η Eurovision να ανακοινώνεται εντός του Καλοκαιριού.

«Πονοκέφαλος» για τους διοργανωτές είναι αφενός η χωρητικότητα: το εκθεσιακό κέντρο «Messe» της Βιέννης χωρά περίπου 11.000 με 16.000 θεατές, ενώ το Ολυμπιακό Στάδιο του Ίνσμπουρκ (φιλοξένησε δύο φορές τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1964 και το 1976) γύρω στους 12.000. Λιγότεροι θεατές σημαίνουν λιγότερα εισιτήρια και, άρα, λιγότερα έσοδα.

Ωστόσο, η υποψηφιότητα της Βιέννης «σκοντάφτει» στο ότι στο «Messe» έχουν προγραμματιστεί ήδη εκδηλώσεις για τον ερχόμενο Μάϊο, η ματαίωση των οποίων θα επιβαρύνει οικονομικά την αυστριακή κρατική τηλεόραση. Ως λύση προτείνεται να κατασκευαστεί το «Neu Marx», ένας πολυχώρος εκδηλώσεων που εδώ και χρόνια παραμένει στα συρτάρια του δημάρχου. Αναρωτιέσαι αν προλαβαίνουν να το φτιάξουν; Απλά θυμίζουμε πως το στάδιο του Μπακού, που φιλοξένησε την Eurovision του 2012, χρειάστηκε οκτώ μήνες για να κατασκευαστεί...

Θυμίζουμε πως εντός του Καλοκαιριού αναμένονται και οι ημερομηνίες διεξαγωγής της 60ης Eurovision: οι τρεις διαγωνιστικές βραδιές θα γίνουν, είτε στις 12, 14 και 16 Μαΐου ή στις 19, 21 και 23 Μαΐου. Πηγη: Thestival.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου