Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Κάηκες από τον ήλιο; Αυτά είναι τα "γιατροσόφια" για να το αντιμετωπίσεις!

 

Γύρισες στο σπίτι από την παραλία και ανακάλυψες πως έχεις γίνει κόκκινη σαν τον αστακό; Ψυχραιμία! Διάβασε τα παρακάτω γιατροσόφια και αντιμετώπισε το κάψιμο με το καλύτερο τρόπο!
1. Γιαούρτι

Είναι κλασική επιλογή αφού όλοι έχουμε ένα γιαούρτι στο ψηγείο. Σε ανακουφίζει από το κάψιμο και οι βιταμίνες που έχει βοηθούν το δέρμα να επανέλθει στη φυσιολογίκη του όψη χωρίς να ξεφλουδίσεις.

2.Πατάτες

Ναι καλά διάβασες! Η εφαρμογή της πατάτας αποτελεί μία από τις πιο κοινές θεραπείες για την ανάπλαση συ δέρματος. Απλώς κόψε μία πατάτα, ανακάτεψε την μέχρι να γίνει πολτός, άπλωσε την στην καμμένη περιοχή και άστη να στεγνώσει. Αφού την ξεβγάλεις με κρύο νερό, θα νιώσεις σίγουρα πολύ καλύτερα.

3. Μαγειρική σόδα

Λίγη μαγειρική σόδα μέσα στο χλιαρό σου μπάνιο είναι επίσης μια πολύ καλή λύση για τα εγκαύματα από τον ήλιο. Η σόδα εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας σου, και αυτόματα απομακρύνει τον οποιονδήποτε πόνο από έγκαυμα που μπορεί να νιώθεις.

4. Καλαμποκάλευρο

Εάν το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να έχεις σχετικά με το έγκαυμα σου, είναι το τρίψιμο στα ρούχα, τότε το καλαμποκάλευρο ίσως αποτελεί λύση για σένα. Εφάρμοσε το στην ερεθισμένη περιοχή και αυτό θα την ενυδατώσει και θα την θεραπεύσει σχεδόν αυτόματα. Πηγη: Thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου