Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Το Mega κρατά τους "Βασιλιάδες" και ο ΑΝΤ1 θα κάνει τους "Πρίγκιπες"!


Όσο περνά ο καιρός τόσο και πιο έντονος γίνεται ο πόλεμος στο παρασκήνιο μεταξύ των δύο τηλεοπτικών σταθμών. ΑΝΤ1 εναντίον MEGA και MEGA εναντίον ΑΝΤ1.

Αυτή την περίοδο «το μήλον της έριδος» είναι η πετυχημένη σε τηλεθέαση σειρά «Βασιλιάδες» που είχε το κανάλι της Μεσογείων, αλλά σταμάτησε την προβολή της μετά την άρνηση των συντελεστών να συνεχίσουν τα γυρίσματα αν δεν εισπράξουν μέρος των αμοιβών τους.

Έτσι, στο κανάλι του Αμαρουσίου σκέφτηκαν πως είναι ευκαιρία να πάρουν κι αυτή στο πρόγραμμά τους, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως στο κανάλι της Μεσογείων είναι αποφασισμένοι πως «αυτή τη σειρά δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει…»! Δεν μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τι γίνεται στο παρασκήνιο…!

Κατ’ αρχάς τα στελέχη του ΑΝΤ1 θέλησαν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα του δεύτερου κύκλου της σειράς, αφού το MEGA είχε τον πρώτο κύκλο, από τον οποίο έχουν προβάλλει το μισό και έχουν έτοιμα όλα σχεδόν τα υπόλοιπα επεισόδια του υπόλοιπου μισού.

Στο Μαρούσι μάλιστα έχουν διορία έως σήμερα, αλλά και με… σιωπηλή προθεσμία έως το τέλος του μήνα να απαντήσουν στην ξένη εταιρεία παραγωγής αν τελικά θα αγοράσουν τα δικαιώματα του δεύτερου κύκλου. Τις τελευταίες μάλιστα μέρες στελέχη του ΑΝΤ1 πραγματοποιούν επαφές με συντελεστές της σειράς για να δουν αν θα δεχτούν, απλήρωτοι από τους απέναντι της Μεσογείων, να μπουν σε γυρίσματα.

Δεν είναι τυχαίο που χθες ενώ ο ΑΝΤ1 παρουσίαζε το πρόγραμμά του το MEGA πρόβαλλε τρέιλερ για τους «Βασιλιάδες», λέγοντας πως «επιστρέφουν με νέα άπαιχτα επεισόδια»! Για να γίνει μάλιστα το «μήνυμα» πιο… ηχηρό, ο ίδιος ο διευθυντής προγράμματος του MEGA Πέτρος Μπούτος διαφήμισε την προβολή του τρέιλερ μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter. Μπορεί μάλιστα το κανάλι της Μεσογείων να μην εξασφάλισε τα δικαιώματα του δεύτερου κύκλου των «Βασιλιάδων», αλλά ακολουθεί άλλη τακτική… πολέμου!

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου το κανάλι της Μεσογείων έχει πραγματοποιήσει επαφές με βασικούς συντελεστές της σειράς και τους έχει… δέσει ότι δεν θα πάνε στους απέναντι. Έτσι όταν τα στελέχη του Αμαρουσίου τους καλούν για να συζητήσουν… τρώνε πόρτα, αφού οι συντελεστές έχουν ήδη «δεθεί» με το MEGA για άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις τους, επιλέγοντας να μείνουν πιστοί στο κανάλι της Μεσογείων που έχει πιο έντονη… παράδοση στην παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας. Το… αγκάθι που υπάρχει όμως, είναι η δυσαρέσκεια των συντελεστών που παραμένουν απλήρωτοι. Βέβαια το MEGA δεν μπορεί να βγάλει χρήματα και να τους δώσει κατευθείαν αφού πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη οδός δια της εταιρείας παραγωγής, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου, θα βρεθεί τρόπος από τη Μεσογείων να πληρωθούν και να τηρήσουν οι συντελεστές το… εμπάργκο στον ΑΝΤ1.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτού του παρασκηνιακού πολέμου; Το MEGA θα προβάλλει τα «νέα άπαιχτα επεισόδια», ο ΑΝΤ1 θα συνεχίσει τις επαφές του με τους συντελεστές και στο τέλος του μήνα θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα πάρουν επίσημα τα δικαιώματα των «Βασιλιάδων», αλλάζοντας όμως, αρκετούς από τους βασικούς συντελεστές.

Αποτέλεσμα; Αν από τη σειρά που θέλουν να βγάλουν στον αέρα από το Μαρούσι απουσιάζουν βασικοί συντελεστές στους οποίους οφείλεται και μέρος της επιτυχίας, τότε ίσως η σειρά να μην είναι αντάξια των «Βασιλιάδων» που έχουμε γνωρίσει, αλλά να καταλήξουν… «Πρίγκιπες», μία σειρά δηλαδή που δεν θα έχει τα πετυχημένα χαρακτηριστικά των «Βασιλιάδων».
Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι αν τελικά ο ΑΝΤ1 δεν αποφασίσει να πάρει τα δικαιώματα των «Βασιλιάδων» τότε θεωρείται σίγουρο ότι το MEGA θα τα διεκδικήσει εκ νέου επιθυμώντας να συνεχίσει τη σειρά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι συντελεστές δέχονται να «δένονται» με το κανάλι της Μεσογείων και να ασκούν… εμπάργκο στο Μαρούσι!

πηγή: newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου