Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Οι γάτες μισούν το ανθρώπινο άγγιγμα!


Οι γατόφιλοι το γνωρίζουν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανακούφιση από το να γυρίζει κανείς κουρασμένος στο σπίτι, να κάθεται στον καναπέ και να χαϊδεύει το μεταξένιο τρίχωμα της γάτας του. Όμως μια επιστημονική έρευνα που έγινε τελευταία αποδεικνύει ότι τα τετράποδα αυτά, στρεσάρονται ιδιαίτερα από το ανθρώπινο χάδι.

Μπορεί εμείς να περνούμε ευχαρίστηση και να χαλαρώνουμε αλλά εκείνα καταπιέζονται. Και γιατί δεν αντιδρούν; Όπως λένε οι ειδικοί, κάποιες γάτες είναι καλού χαρακτήρα και το ανέχονται περισσότερο. Η μελέτη υπογραμμίζει ότι όταν οι άνθρωποι αγγίζουν τις γάτες, ο οργανισμός τους εκκρίνει ορμόνες που συνδέονται με το στρες.

Άρα το καλύτερο είναι να τις αφήνουμε στην ησυχία τους. Η μόνη διαφορά είναι όταν έρχονται οι ίδιες και τρίβονται στα πόδια μας διότι θέλουν να μας ζητήσουν κάτι, που δεν είναι απαραιτήτως ανάγκη για χάδι.
Και όπως όλοι ξέρουμε, μπορεί κανείς να καταλάβει πως αισθάνονται ανάλογα με τους ήχους που βγάζουν από το στόμα τους. Όταν γουργουρίζουν, το στόμα τους είναι κλειστό. Όταν όμως είναι ανοιχτό, τότε καλύτερα να τραβήξει κανείς το χέρι του πολύ γρήγορα. Thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου