Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τι περίεργο απαγορεύεται αυστηρά σε δώδεκα χώρες


Μετά το τέλος του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, ενημερωτική ανακοίνωση αναγκάστηκε να εκδώσει το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας καθώς και φέτος δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι πολίτες της οι οποίοι ταξίδεψαν σε διάφορες χώρες του κόσμου για να καταλήξουν, είτε σε κάποια φυλακή είτε να τιμωρηθούν με ένα υψηλό πρόστιμο, κυριολεκτικά χωρίς να φταίνε ή... σχεδόν χωρίς να φταίνε, καθώς σε καμιά χώρα του κόσμου δεν συγχωρείται η άγνοια νόμου, όσο τρελός κι αν αυτός δείχνει. 

Ωστόσο, οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται η συγκεκριμένη οδηγία του βρετανικού ΥΠΕΞ δεν αφορούν στα ανά τον κόσμο κοινά αδικήματα, κλοπή, ληστεία απάτη κλπ, αλλά σε κάποιους νόμους οι οποίοι ισχύουν σε μερικές χώρες, που κινούνται μεταξύ ακραίου και κωμικού, ωστόσο μπορούν θαυμάσια να σε βάλουν σε μπελάδες και φυσικά να σε οδηγήσουν και σε κάποιο κρατητήριο. 

Είναι γνωστή η περίπτωση ενός νεαρού ζευγαριού Γάλλων που την δεκαετία του 80 τιμωρήθηκαν από δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας σε φυλάκιση τεσσάρων ετών επειδή είχαν πιαστεί από το χέρι, όπως επίσης και το ότι πολλές από τις αραβικές χώρες έχουν νόμους που αφορούν τις σχέσεις που στον υπόλοιπο κόσμο δείχνουν εξωφρενικές. 

Ωστόσο, υπάρχουν και δυτικές χώρες και μάλιστα εξαιρετικά προηγμένες, στις οποίες τιμωρείσαι και μάλιστα αυστηρότατα, κάνοντας κάτι το οποίο σε όλον τον πλανήτη είναι απολύτως... αθώο. Επίσης υπάρχουν και μερικές παρανοήσεις όπως στο ότι στην Ολλανδία τα ναρκωτικά είναι ελεύθερα. Λάθος !

Αναλυτικά λοιπόν τι δεν πρέπει να κάνουμε πού, για να μη συνεχίσουμε τις διακοπές μας σε κάποιο... εξωτικό, ή και λιγότερο εξωτικό, κελί :

Κάτω Χώρες: Δεν μεταφέρουμε ποτέ ναρκωτικά. Τα ναρκωτικά απαγορεύονται. Και ναι, πράγματι η Ολλανδική νομοθεσία είναι ανεκτική όσον αφορά την χρήση των λεγόμενων μαλακών ναρκωτικών, εν τούτοις αυτά επιτρέπονται μόνο σε απολύτως συγκεκριμένους και καθορισμένους χώρους. 

Η αγορά, κατοχή αλλά και η διακίνηση απαγορευμένων ουσιών, διώκεται. Προβλεπόμενη ποινή, σύλληψη, κράτηση, φυλάκιση. 

Βενετία: Απαγορεύεται αυστηρά το τάϊσμα των περιστεριών. Ποινή: Υψηλό πρόστιμο.

Ιαπωνία: Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ρινικών αποφρακτικών σπρέι τα οποία περιέχουν ψευδοεφεδρίνη. Ποινή: Πρόστιμο.

Βαρκελώνη: Απαγορεύεται το μπικίνι και το topless σε όλες τις παραλίες εκτός από αυτές που βρίσκονται στην κεντρική παραλία της πόλης. Ποινή: Πρόστιμο.

Σιγκαπούρη: Απαγορεύεται αυστηρότατα το μάσημα τσίχλας στο μετρό. Ποινή: Υψηλό πρόστιμο.

Ταϊλάνδη: Απαγορεύεται να εισάγεις ως ταξιδιώτης στη χώρα περισσότερα από 200 τσιγάρα. (10 πακέτα). Ποινή: Πολύ υψηλά πρόστιμα και κατάσχεση των παραπάνω τσιγάρων. 

Ιταλία (Φλωρεντία): Απαγορεύεται αυστηρότατα να κάθεσαι και να τρως στα σκαλοπάτια και στα προαύλια δημοσίων κτηρίων και εκκλησιών. Ποινή: Πολύ υψηλό πρόστιμο.

Σαουδική Αραβία: Απαγορεύεται αυστηρότατα η φωτογράφηση κυβερνητικών κτηρίων, παλατιών και φυσικά στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Ποινή: Σύλληψη και φυλάκιση, (μέχρι να θυμηθούν να σε αποφυλακίσουν...)

Νήσοι Μπαρμπάντος: Απαγορεύεται αυστηρά το ντύσιμο με ρούχα που μιμούνται στρατιωτικά ρούχα παραλλαγής. Το ίδιο απαγορεύεται και για τα παιδιά. Ποινή: Πρόστιμο.

Νιγηρία: Είναι παράνομο να κατέχεις ή να καταναλώνεις μεταλλικό νερό.Ποινή: Πρόστιμο, κατάσχεση. (...)

Φίτζι: Απαγορεύεται η ηλιοθεραπεία με topless. Ποινή: Πρόστιμο.

Μαλδίβες: Απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε εκδήλωση θρησκευτικής έκφρασης άλλης θρησκείας πλην εκείνης του ισλάμ. Ποινή: Σύλληψη, κράτηση. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου