Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Μισό εκατομμύριο λίτρα ντίζελ στον κόλπο της Μανίλα


Με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια γέμισε η θάλασσα στον κόλπο της Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, μετά από μια μεγάλη διαρροή πετρελαίου η οποία, όσο περνούν οι ημέρες εξαπλώνεται όλο και περισσότερο.

Η τεράστια αυτή οικολογική καταστροφή ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, όταν εντοπίστηκε μια θραύση σε αγωγό μεταφοράς. Οι ειδικοί επιστήμονες αλλά και οι Αρχές της χώρας, εκτιμούν την ποσότητα του ντίζελ που διέρρευσε σε περισσότερα από 500 χιλιάδες λίτρα, με τον άμεσο κίνδυνο για την υγεία των πολιτών να είναι περισσότερο από άμεσος, καθώς η μόλυνση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή είναι ολοκληρωτική.

Ήδη από προχθές απαγορεύτηκε κάθε τύπου αλιείας με την οικονομία να έχει δεχτεί ένα ισχυρότατο πλήγμα, καθώς βασίζεται σε υπέρτατο βαθμό από αυτήν ακριβώς τη δραστηριότητα. 

Υπεύθυνη για την διαρροή του πετρελαίου φέρεται η πετρελαϊκή εταιρεία Petron Corporation, η οποία ωστόσο δεσμεύτηκε να συνεργαστεί άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε «να επιλυθεί το ζήτημα το ταχύτερο δυνατόν». 

Η Ακτοφυλακή ωστόσο δήλωσε πως ήδη έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα για το μείζον θέμα και σε λίγες ημέρες θα έχει καταλήξει στο πόρισμα για τα ακριβή αίτια της απίστευτης οικολογικής καταστροφής. Zougla.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου